Social Media Summit Timișoara

Azi, la cea de-a doua ediție a Social Media Summit din Timișoara, vom avea o zi tare plină. Plină de discuții și oameni faini. Social Media Summit este un eveniment organizat de RevistaBIZ:

Pe o piață ce numără peste 3 milioane de cititori de bloguri și mai mult de 2 milioane utilizatori de Facebook în România, business-urile văd tot mai clar alternativa la bugetele imense cheltuite pe campanii tradiționale de advertising. Social Media devine amplificatorul interacțiunii consumatorilor cu brandurile și mediul preferat de transmitere și comunicare a experienței de brand.

Cum ar putea crește vânzările prin pagina de Facebook? Este LinkedIn locul în care un antreprenor poate găsi parteneri de business de încredere? Se poate o afacere promova în 140 de caractere sau mai puțin? Ce așteptări au de la Social Media și cum folosesc companiile rețelele sociale pentru pentru a se promova?

Sustin Social Media SummitEvenimentul, împărțit în 3 sesiuni (Tendințe în Social Media, Social Media pentru Companii și Cum lurează bloggerii cu brandurile), va aduce la un loc reprezentanți ai comunității regionale de business, directori de marketing din companii locale, brand manageri și specialiști în comunicare, reprezentanți de la agenții interactive, consultanți Social Media, specialiști în online, bloggeri și reprezentanți media.

Vreau să notez aici ideile principale de pe parcursul evenimentului și să le discutăm puțin. Așa că ‘stați aproape’

Nebuloasa: În online nu ai fani, ai prieteni. Ești o persoană publică deci socializează, nu arunca mesaje în eter. Nu te urca pe un piedestal, rămâi așa cum ești. Implică-te chiar dacă e gratis. Fii activ în comunitate. Prezintă subiectiv – subiectivitatea blogurilor întrece obiectivitatea presei. Mai gândește-te odată înainte să scrii urât despre cineva. Chiar și când vine vorba de companii, ai tot prieteni, nu fani (comunicarea tot oamenii o fac).

Crivăț (despre Managementul reputației în online): Reputația poate lucra pentru noi și în timp ce dormim. Dar poate lucra și spre bine și spre rău. Avantajul Social Media – poți influența opinia audienței. Companiile ar trebui să fie umane în Social Media. Reputația are nevoie de 3 lucruri: să fie creată, menținută și apărată dacaă e cazul. E bine ca reputația ta să nu te preceadă – e mult mai greu de combătut o reputație proastă. Să fii onest nu înseamnă să spui mereu adevărul, înseamnă să îl spui atunci când contează. Audiența așteapă tot timpul respect, chiar dacă nu îl oferă. Opiniile audienței din Social Media nu trebuie luate personal.

Sîrb: Ori suntem profesioniști, ori nu mai suntem. Transparența prea transparentă duce la oversharing – poate fi diferența între #prinRomania și #pebuda. Sinceritatea brută poate duce la nesimțire. Nu-ți bate joc de răbdarea publicului!

Cristina: Din 8600 de bloguri din Timișoara, doar 750 sunt active și doar 60 au peste 250 de cititori pe zi. Ce dorește PR-ul de la bloggeri? Vizibilitate, relevanță, seriozitate, inițiativă, transparență, preț corect și o relație de durată. Ca om de PR e important să cunoști și presa și bloggerii.

Tiberiu Mercurian, Bergembier: În România, online-ul a ajuns să aibe 11% din bugetul de media. Online-ul trebuie să fie parte dintr-un mix de comunicare. 85% din populația României a auzit de Ziua Bărbătului – campanie a Bergenbier România.

Bobby Voicu: Mai mult ca sigur că exiști deja în online – cineva aproape sigur a zis ceva despre companie, produs sau un angajat de-al tău. Primul pas e să verifici dacă ești prezent sau nu, și pe ce canale ești prezent. Setează un scop și fă măsurătorile necesare. Aveți resursele necesare? Băiatul de la IT nu poate face Social Media. Nici un student plătit part-time. Nu irosi resursele fiind prezent peste tot – concentrează-te pe ce e relevant.

Georgiana Gheorghe, Danone: Are în principiu aceeași prezentare ca la Webstock. Au realizat că recomandările peer-to-peer se fac mai nou și în online – așa că am gândit un model de comunicare cu clientul în care să se conecteze mai tare cu clientul. Au creat și un cod etic pentru angajații care activează în Social Media. Angajații sunt ‘ambasadorii’ brand-ului în Social Media. O companie trebuie să se respecte și să respecte concurența. Danone a creat câte o pagină de Facebook pentru fiecare iaurt din ‘portofoliu’. :p

Bogdana Butnar: Social Media Planning. Nu există măsurători de Social Media. Noi planificăm pentru un mediu în loc să planificăm pentru vânzări. E simplu să demonstrați legătura dintre Social Media și vânzăzi(cum exact? sper să revin cu slide-urile, că a fost mai complicat). Trebuie să legăm obiectivele de Social Media de obiectivele de business. Metricele de Social Media trebuie legate de metricele de business – fie likeability, fie vânzări, fie customer support, fie consideration.

Laurențiu Dumitrescu, Digital Star: Stop selling – cu cât vrei să vinzi mai mult, clientul va vrea să cumpere mai puțin. Mai bine te gândești cum poți ajuta clientul. Nu vindeți Social Media, vindeți beneficii. Educă clientul. Află așteptările sale și elimină așteptările false. Întodeauna zi de ce înainte de cum. Nu le cereți clienților sau șefilor să își aume riscuri.

Victor Kapra: Pe piețele civilizate și evoluate nu se mai face diferența între jurnalist și blogger. 8 sfaturi: Nu vă fie frică! Nu dați buzna! Nu vă bazați pe presupuneri – informați-vă! Nu încercați să obțineți totul gratis! Exersați Social Media acasă! Oferiți informație ‘ready for online’! Dacă nu știți de unde să porniți, cumpărați competență! Adoptați regulile presei tradiționale, dar nu și stilul! Consolidați-vă poziția înainte de a cere! Refuzați cu fermitate, dar explicați care sunt motivele! Nu exagerați cu laudele! Conversați! Fiți decenți și civilazați!

Chinezu: vorbește de Caesar cu legiunea a XIII-a. 😛 Legiunea era o comunitate care face lucruri mișto împreună. La fel și blogosfera. Decât să încurci comunitatea, mai bine stai acasă. Cel mai mare beneficiu al unui blog – înveți ceva despre tine în feicare zi. Fii sincer, Social Media te simte dacă ești papagal.

Costin: Blogul nostru e un produs vandabil? Ca să ieși în față ai nevoie de o identitate. Dacă toți cititorii te etichetează, de ce să nu te îngijești de imaginea ta din online.

Sebastian: ne povestește despre Redescoperă România pe două roți. De ce să te implici în proiecte individuale? Demonstrezi că ai idei și câștigi experiență. Nu dezvălui ideea până în ultimul moment. Interesează-te cum au decurs alt proiecte similare. Caută tu sponsorii! Alocă timp pentru explicații suplimentare. Nu renunța la primul refuz – am trimis mailuri la 700 de oameni, am primit sponsorizare de la 7.

Și cam asta a fost – genială ediția 2011 a Social Media Summit din Timișoara. Mersi RevistaBIZ pentru inițiativă și invitație. Mersi Danone, Staropramen, Digital Star și PepsiCO pentru ajutorul dat celor de la BIZ. Mersi Marta! 🙂

seo продвижение спбанонимайзер зайти в одноклассникипочтолом про скачать бесплатнолегко получить кредитную картуcasino bedavaповышение имиджа компании за счетотдохнуть в африкетурагенство килиманджаро новосибирскотдых в мае 2015групповые туры в танзаниюкилиманджаро туры новосибирскpicnic caricatures in new yorkпутевка в болгарию из днепропетровска ценыаксессуары для ванной хромtranslations sitesванные комнатыконвектор элеганткомпьютерное обследование организмасковорода блиннаяcar cover jaguar xkrпаркет ценасправка в бассейн цена на 200 рубкупить два колеса

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

6 thoughts on “Social Media Summit Timișoara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.