Ziua Tricolorului

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

În Oradea, manifestarea a constat într-o slujbă de sfințire a steagului la Biserica cu Lună iar apoi acesta a fost ridicat în fața primăriei. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gârzii de onoare, în ritmul fanfarei militare. Video de la eveniment are Dorin aici.

La voi în orașe cum s-a marcat Ziua Drapelului?

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

5 thoughts on “Ziua Tricolorului

 • Pingback: Bogdan Pater

 • Sunday, 26.06.2011, 16:02 at 16:02
  Permalink

  Eu nu stiam de sarbatoarea asta. De pe twitter am aflat astazi de la Sam Cel Roman de Ziua Drapelului. Rusine sa-mi fie :)

  Reply
  • Sunday, 26.06.2011, 16:07 at 16:07
   Permalink

   Eh, acum nici chiar asa. Mai bine mai tarziu decat niciodata. :p
   Vei stii de acum incolo… 🙂

   Reply
 • Sunday, 26.06.2011, 20:31 at 20:31
  Permalink

  eu n-am vazut sa se miste cineva la mine in oras

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.