Deschiderea Anului Cercetășesc – DAC2014

Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Oradea organizează Deschiderea Anului Cercetășesc 2014 – 2015 în perioada 17 – 19 Octombrie. 

logoDAC

Deschiderea Anului Cercetășesc – DAC, este un eveniment regional organizat încă din 2005, prin rotație în diferite orașe din Transilvania. Ajuns la a 10-a ediție, evenimentul va avea loc în acest an în orașul de unde a pornit, Oradea. Astfel, aproximativ 300 de cercetași din Transilvania vor petrece un weekend plin de ateliere și provocări, descoperind orașul și începând un nou an de educație pentru viață.

Cadrul simbolic al acestei ediții este ‚‚Cazul 20 – dispariția steagului cercetașilor’’ iar participanții vor intra în pielea unor detectivi care vor încerca să găsească steagul ascuns de hoț undeva în Oradea.

Pentru a ne asigura că detectivii noștri sunt în formă maximă și pregătiți pentru marea investigație, mai întâi vor trebui să-și dovedească atât condiția fizică, cât și cea spirituală, dar mai ales inteligența și agilitatea. Când aceștia vor fi ajuns la un echilibru între cele 4 forțe ale unui adevărat detectiv, vor fi nevoiți în a le aplica la capacitate maximă în Marea Investigație.

Deschiderea Anului Cercetășesc are pentru organizatori și o însemnătate aparte. Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Oradea va împli pe parcursul acestui an, 20 de ani de existență. Acești ani de cercetășie înseamnă provocare continuă, educație pentru viață, multă, multă tradiție, înseamnă copii ai primelor generații de cercetași care sunt acum la rândul lor cercetași și înseamnă o mare familie întinsă pe multe generații care contribuie la o lume mai bună.

Bogdan Pater

Inginer, blogger, trainer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitatea sa, Bogdan Pater este un entuziast cercetaș dedicat trup și suflet ideii de a schimba lumea în care trăiește într-una mai bună. În ultimii șapte ani, Bogdan a fost implicat în campanii de comunicare online pentru evenimente, companii și ONG-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.