Baschet în memoria lui Antonio Alexe

Antonio ‘Toni’ Alexe (21 decembrie 1969 – 21 ianuarie 2005) a jucat la echipa de juniori din Constanța până a fost remarcat de către antrenorul Dan Berceanu de la Dinamo I.M.P.S. Oradea. A debutat în Divizia A cu Oradea în 1988 și a rămas la această echipă până în 1993. Din 1993 și până în 2000 a evoluat în Ungaria iar în 2000, revine în țară la West Petrom Arad, pentru care joacă doi ani. În 2002 se transferă din nou la F.C. Szombathely iar ultimul contract a fost pentru CSU Asesoft Ploiești între 2003 și 2005. În anul 2005, echipa a câștigat și primul trofeu internațional FIBA Europe Cup, fiind singura echipă românească, care a reușit o astfel de performanță. Toni este considerat unul dintre cele mai bune produse ale baschetului românesc.

Asta știe Wikipedia despre Toni Alexe. Dar nu știe despre fericirea pe care Toni Alexe a adus-o tuturor iubitorilor de baschet și de sport în general din România. Pentru o vreme, sportul nu mai echivala fotbal. După un sezon genial făcut de Asesoft se auzea tot mai mult de baschet în ziare și la TV. Iar Toni Alexe a contribuit decisiv la performanța realizată de Asesoft: a fost al 4-lea marcator ca medie de puncte pe meci din lotul de 14 jucători, deși a jucat în doar 6 din 12 partide.

Wikipedia nu știe că Toni Alexe nu va fi uitat. Wikipedia nu știe că se joacă meciuri în memoria sa atât la Oradea, cât și la Constanța și Sibiu. Wikipedia nu știe că toată bucuria asta i se dedică lui Toni Alexe.

Memorialul Antonio Alexe din Oradea va avea loc între 7 și 9 septembrie în arena care îi poartă numele, Arena Antonio Alexe. La turneu vor participa alături de CSM Oradea, formațiile U Mobitelco BT Cluj-Napoca, Atomeromu și Albacomp Szekesfehervar. Programul meciurilor este:

Vineri, 7 septembrie:
ora 17:00: Albacomp Szekesfehervar – Atomeromu
ora 19:00: CSM Oradea – “U” Mobitelco BT Cluj – Napoca

Sâmbătă, 8 septembrie:
ora 17:00: “U” Mobitelco BT Cluj – Napoca – Albacomp Szekesfehervar
ora 19:00: CSM Oradea – Atomeromu

Duminică, 9 septembrie:
ora 11:30: “U” Mobitelco BT Cluj – Napoca – Atomeromu
ora 13:30: CSM Oradea – Albacomp Szekesfehervar

Intrarea este liberă. Hai CSM!!!

продвижение сайта в сшакак взломать страницу одноклассников видеоскачать программу для взлома паролейнужны деньги под проценты срочноucretsiz casinocaricaturist in new yorkкредит кредитной картойвладимир май туртур в танзанию цены в июлег килиманджаро туры из киевас ilovevitaly ru ¤ yahooеютовары для домааксессуары для ванной комнаты полкибиблио глобус поиск путевкаа кипрсковороды гриль чугунныепроверить pr сайтаполотенцесушитель водапродвижение сайта в регионахlingerie erotique grande tailleпродвижение сайтаsv-autoцена на справка 086накидка Maybach

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

4 thoughts on “Baschet în memoria lui Antonio Alexe

 • Friday, 07.09.2012, 20:47 at 20:47
  Permalink

  habar n-am cum am ajuns pe blogul tau dar, daca tot sunt aici, iti las comentariul asta, ca sa nu zici ca sunt nesimtit

  Reply
 • Wednesday, 31.12.2014, 3:10 at 03:10
  Permalink

  Baschet – este in romaneste??? Nu inteelg de ce se folosesc cuvinte englezesti intr-o propozitie romaneasca. . . ..

  Reply
  • Saturday, 10.01.2015, 16:18 at 16:18
   Permalink

   Da, este în românește. La fel cum este fotbal, rugby, polo, golf, etc.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.