Bărbați vs. Femei: vorbitul

- Darling, how should I dress today? - - FastDacă nu ați avut discuții despre culori cu partenerul/partenera, sigur ați avut discuții care au pornit de la anumite cuvinte sau expresii. În principal, cineva a înțeles greșit ce voia să zică celălalt. Un răspuns greșit la o simplă întrebare – “Dragă, mă fac blugii ăștia să par grasă?” – poate porni un adevărat război. 😛

Toate acestea țin doar de modul diferit de exprimare pe care femeile le au față de bărbați.

Bărbații vorbesc despre fapte iar singurul motiv pentru care pun o întrebare sau împărtășesc ceva cu cineva este speranța că acea persoană le va putea da o soluție. Femeile vorbesc despre sentimente iar scopul este de a se apropia de interlocutor. Dar bărbații și femeiile nu doar vorbesc diferit, ci și ascultă în moduri diferite. Am pregătit o scurtă compilație cu Mark Gungor și Allan Pease care sper să vă lămurească despre modul diferit în care vorbesc și ascultă femeile și bărbații:

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

7 thoughts on “Bărbați vs. Femei: vorbitul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.