Cabine stradale de reîncărcare electrică

Cea mai tare idee ever: cabine stradale de reîncărcare electrică. Ideea am preluat-o de la Pepsi Refresh dar am și adaptat-o puțin. 😛 Pe scurt, ideea constă în recondiționarea vechilor cabine telefonice ale Romtelecom și transformarea lor în centre de reîncărcare pe bază de energie solară:
În interiorul acestor cabine vei găsi: prize, cabluri de reîncărcare pentru: diferite modele de telefoane mobile, laptop-uri, aparate foto, GPS-uri. S-ar putea amenaja astfel de cabine în zonele centrale ale orașului sau în parcuri și ar permite plata cu cardul sau cu fise. Ceva simbolic în jurul a 10 RON ora sau 1 leu pentru 5 minute de curent. La expirarea timpului se oprește alimentarea cu curent și se așteaptă o nouă plată. Așa s-ar oferi și un serviciu genial pentru lume și s-ar mai strânge și niște bani la bugetul local.

Tu ai plăti să îți încarci telefonul sau laptopul?

Bogdan Pater

Inginer, blogger, trainer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitatea sa, Bogdan Pater este un entuziast cercetaș dedicat trup și suflet ideii de a schimba lumea în care trăiește într-una mai bună. În ultimii șapte ani, Bogdan a fost implicat în campanii de comunicare online pentru evenimente, companii și ONG-uri.

5 thoughts on “Cabine stradale de reîncărcare electrică

 • Monday, 07.11.2011, 20:35 at 20:35
  Permalink

  Ideea pare interesantă… nu ştiu cam cât ar funcţiona. Prefer totuşi să-mi încarc în maşină sculele dacă tot plec de acasă cu ele descărcate!

  Reply
  • Monday, 07.11.2011, 22:46 at 22:46
   Permalink

   Hehe. Tu esti unul dintre fericitii care au masina. :P
   Ma gandesc la studentii si eleviii fara masini. Care intre doua cursuri ar merge intr-un parc sau pe undeva sa se dea pe net. Si ar prinde bine asa ceva.
   Sau la turisti.

   Reply
 • Pingback: 8 noiembrie 2011

 • Wednesday, 09.11.2011, 0:20 at 00:20
  Permalink

  Ciudata ideea, dar posibil sa functioneze… nu stiu. Dar 10 lei pe ora? De 10 lei mergi in orice local si stai la o cafea si iti si incarci telefonul/laptopul.

  Reply
  • Wednesday, 09.11.2011, 3:29 at 03:29
   Permalink

   Poate nu vrei sa mirosi a fum de tigara sau a mancare. Sau esti intr-un parc. Plus ca nu multe localuri au prize la indemana. Si pretul e total random acolo.
   Eu folosesc localurile pentru reincarcare, dar as prefera cabinele astea daca nu as sti unde sa merg. Sau niste scaune speciale de reincarcare in metrou/bus/tramvai…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.