CoderDojo la Oradea

CoderDojo este o mișcare open source, bazată pe voluntariat și mentorat, care operează cluburi de programare gratuite pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani. Participanții la dojo-uri învață să codeze, să dezvolte site-uri web, aplicații informatice, jocuri pe calculator și își formează deprinderi sociale într-un mediu deschis, incluziv și informal. Având o vechime de puțin peste 2 ani, CoderDojo s-a raspândit în peste 250 de locații din 30 de țări.

În România, Oradea este a patra locație după București, Timișoara și Arad care intră în această rețea. Indiferent unde au loc, evenimentele CoderDojo sunt construite astfel încât să fie relaxate și vesele, să fie încurajată comunicarea dintre copii, respectiv dintre copii si mentor, învățarea prin exemple și exerciții practice.

Începând de sâmbătă, și la Oradea entuziasmul copiilor și dorința lor de a învăța, combinate cu dedicația, cunoștintele și dorința mentorilor de a împărtăși vor fi exploatate la maxim.

În Oradea evenimentele CoderDojo vor avea loc în fiecare sâmbată dimineața începând cu 18 ianuarie 2014 ora 11:00 la Moszkva Cafe. Aici, copii cu vârste între 7 și 16 ani vor putea învăța gratuit să programeze cu ajutorul mentorilor voluntari și cu ajutorul aplicațiilor special create în acest scop.

Participarea la eveniment este gratuita.

Înscrierile se fac completând formularul de aici, prin e-mail la adresele tudor.andrei@outlook.com; munteanu.andrei.c@gmail.com sau la numerele de telefon +40 751 221 926; +40 758 028 210.

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.