O nouă ediție a concursului de granturi Raiffeisen Comunități

Raiffeisen Comunități este un concurs de granturi pentru proiecte de educație derulate de ONG-uri și instituții de învățământ, dezvoltat de Raiffeisen Bank România. În fiecare an, se finanțează 10 proiecte educaționale care pot schimba viitorul comunităților în care trăim.

Se caută proiecte de educație în 4 zone-cheie: educație financiară, antreprenorială, civică și profesională.

Se pot înscrie: ONG-uri de educație sau școli publice cu cel puțin 2 ani de activitate.

Termenul-limită pentru înscriere este 25 iulie, la ora 17:00. Proiectele se depun pe platforma de granturi.

Miza presupune câte 50.000 lei pentru fiecare dintre cele 10 proiecte câștigătoare.

,,Căutăm să finanțăm proiecte de educație non-formală, care să completeze educația tradițională și să-i ajute pe beneficiari să deprindă noi abilități și aptitudini. Proiectele trebuie să propună modalități de învățare flexibilă și ușor de adaptat la context, însă structurate și cu obiective clare. Important este ca proiectele trebuie sa descrie metode concrete de monitorizare și măsurare a rezultatelor devine Important este ca proiectele să descrie metode concrete de monitorizare și măsurare a rezultatelor.” transmit reprezentanții companiei.

Toate proiectele eligibile sunt evaluate de două echipe diferite de jurați: echipa de specialiști în proiecte comunitare formată din echipa Asociației pentru Relații Comunitare (ARC) și echipa de Comunicare Raiffeisen Bank România. Notele acordate de echipa comună ARC și Raiffeisen Bank au o pondere de 70% în clasamentul primei etape de jurizare.

Echipa de jurați voluntari formată din angajați Raiffeisen Bank din toată țara evaluează proiectele. Notele juraților voluntari au o pondere de 30% în clasamentul primei etape de jurizare.

În urma mediei ponderate a notelor acordate de fiecare echipă de jurați, reiese nota din clasamentul primei etape de jurizare. Primele 20 de proiecte din clasament ajung în ultima etapă de jurizare.

Primele 20 de organizații au interviuri directe cu juriul extern al competiției, format din liderii unor ONG-uri cu experiență în finanțarea și implementarea de proiecte comunitare. În urma interviurilor, juriul extern va alege 10 proiecte care vor fi finanțate cu până la 50.000 lei.

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.