Documentare pe Corso

Între 30 August și 4 Septembrie, pe Corso-ul Orădean (în zona bistro-ului Lactobar) veți avea ocazia să vizionați câteva filme documentare premiate la diferite festivaluri europene de film documentar. Evenimentul este organizat sub egida festivalului internaţional de film documentar Cronograf – Chișinău cu sprijinul Casei de Cultură Oradea. În ultima zi a evenimentului bloggeri orădeni vor face un tur al clădirilor istorice din Oradea iar seara vom avea o proiecție despre arhitectura și patrimoniul arhitectural orădean.

Programul “Documentare pe Corso“:

Marți, 30.08.2011, de la ora 21:00 “Bee Moldovan” iar de la 22:30 “Pe Drum”. Miercuri, 31.08.2011, de la ora 21:00 “Going for Green: Britain’s 2012 Dream” iar de la 22:30 “Călătoria unui frigider roșu”. Joi, 01.09.2011, de la ora 21:00 “Beats of Freedom” și “Cercul – portretul unei demonstrații” de la 22:30. Vineri, 02.09.2011, “Despre Apă” de la 21:00 și “Sunt Monumentul Meu” de la 22:30. Sâmbătă, 03.09.2011, vom avea “Călugărița” de la 21:00 și “Marcela” de la 22:30. Iar Duminică, 04.09.2011, se va desfășura turul clădirilor istorice din Oradea ce va putea fi urmărit pe Twitter după hashtag-ul #OradeaNoastra între 09:00 și 17:00 iar de la ora 21:00 va avea loc prezentarea interactivă a centrului istoric.

Bee Moldovan/ Albinele moldovenesti
Regie: Valeriu Sova, Sergiu Cumatrenco
Moldova, 2010, 57 min.
O familie de albine din Republica Moldova lucrează peste hotarele ţării, la fel ca personajele acestui film, care au pornit în căutarea nectarului la Paris…

On the road / Pe drum
Regie: Maciej Adamek
Polonia, 2005, 30 min.
Regizorul surprinde călătoria unui cumplu de vagabonzi, Josef şi Basia, în căutarea unui cămin. Totodată, filmul relevă lumea lor interioară, visele şi speranţele într-o viaţă mai bună.

Going for Green: Britain’s 2012 Dream
Documentar comisionat de Foreign and Commonwealth Office al Regatului Marii Britanii
Marea Britanie, 2011, 52 min.
Documentarul tratează subiectul construcţiei Parcului Olimpic din Londra pe baza principiilor de protejare a mediului şi de conservare a resurselor, combinând inovaţia şi creativitatea constructorilor britanici cu proiectul care vizează crearea unui parc de ultimă generaţie.

Journey of a Red fridge / Calatoria unui frigider rosu
Regie: Lucian Muntean, Nataša Stanković
Serbia, 2007, 52 min.
Călătoria unui frigider roşu spune extraordinara povestea unui baiat din Nepal care e nevoit să lucreze pentru a-şi plăti studiile. Hari Rai are 17 ani şi de 3 ani este hamal. El cară diverse lucruri de la o destinaţia la alta. Ultima sa muncă este de a căra un frigider roşu din vârful muntelui până în cel mai apropiat oraş. Regizorul îl însoţeşte pe Hari Rai în această călătorie descoperind viaţa acestuia, gândurile şi speranţele lui, precum şi peisajele fascinate ale munţilor Himalaya.

Beats of Freedom
Regie: Leszek Gnoinski, Wojciech Slota
Polonia, 2010, 75 min.
Beats of Freedom este o incursiune în istoria muzicii rock din Polonia, din perioada comunistă. Când toate aspectele vieţii erau controlate de regim, muzica rock devine un simbol al libertăţii. Filmul include imagini de la festivalul de la Jarocin, unicul din întregul bloc comunist, istoriile diverşilor muzicieni polonezi din acea perioadă si, cel mai important, muzica lor.

The Circle – A Portrait of a Demonstration / Cercul-portretul unei demonstraţii
Regie: Tereza Reichova
Cehia, 2009, 62 min.
17 noiembrie 2008, Litvinov, Republica Ceha. Demonstraţia Partidului Muncitorilor este urmată de o antidemonstraţie a populaţiei de etnie romă. În cele din urma, localnicii se alătură demonstranţilor de dreapta împotriva romilor. Regizoarea invită participanţii părţilor implicate să confrunte declaraţiile cu imaginile filmate, în speranţa clarificării adevărului.

Über Wasser / Despre apă
Regie: Udo Maurer
Austria, 2007, 82 min.
Fără ea nu există viață. Iar dacă e prea multă, produce catastrofe. Este vorba despre apă. Filmul regizorului austriac Udo Maurer explorează, într-o manieră artistică și captivantă, importanța existențială a apei, în secolul XXI, pentru locuitorii din Nairobi, Kazakhstan și Bangladeș. Filmul cucerește prin imagini deosebite, coloana sonoră singulară și mesaj.

I am a Monument to Myself / Sunt monumentul meu
Regie: Dmytro Tiazhlov
Ucraina, 2009, 58 min.
Personajul acestui film, Evgeny Hvatov, are o pasiune ciudată şi o misiune socială importantă. Din copilărie, Hvatov a fost fascinat de cimitire, iar ca adult a construit mai mult de 100 de monumente. Regizorul urmăreşte felul cum Hvatov ridică monumente soldaţilor germani ucişi în lupte, ca un semn al reconcilierii şi memorării istoriei.

Inokinya / Călugăriţa
Regie: Galina Adamovich
Belarus, 2010, 56 min.
Irina Denisova este una din personalităţile scenei muzicale din Minsk. După o serie de evenimente tragice, Irina îşi găseşte sensul vieţii în mănăstire, alături de Dumnezeu, devenind călugăriţă. Filmul surprinde noua viaţă a Irinei, trăirile ei, dar şi unica pasiune rămasă din viaţa precedentă – muzica.

Marcela / Marcela
Regie: Helena Trestikova
Cehia, 2006, 82 min.
Timp de 26 de ani, regizoarea Helena Trestikova a urmărit viaţa Marcelei, o femeie simplă din Cehia. Alături de Marcela, spectatorul trăieşte evenimentele tragice care îi marchează existenţa. După divorţ, moartea fiicei sale Ivanca şi o tentativă de suicid, Marcela îşi regăseşte puterea de a trăi pentru fiul său cu nevoi speciale.

реклама сайтуklasnolom полная версия скачатьскачать взлом wifi androidвзять кредитную карту в москвеturkce casinoразработка и продвижение бренда формированиеalteza climbingсафари в африке стоимостьденьги в долг тольяттиэконом тур на майскиеденьги в долг на карту сбербанкачастный адвокат киевтур в черногорию в июле 2015сковорода вок ценаtranslator farsi englishрепутация компаниистроительство в ярославлеаскаридраскрутка сайтовsun protection film car windowsболгария 2015 турыпродвижение услугизаказать статью для сайта

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

2 thoughts on “Documentare pe Corso

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.