De ce votez?

Votul este ceva ce mereu am așteptat cu nerăbdare. Votul este puternic. Eu votez pentru că mi-a fost dat privilegiul de a face o alegere cu privire la cel pe care îl vreau să mă reprezinte. Votul nu e ușor. Nu este pur și simplu o deplasare la secția de vot o dată la câțiva ani și introducerea buletinului în urnă. Votul este o responsabilitate. Pentru a fi alegători puternici, trebuie să fim alegători educați. Să ne rezervăm timp pentru a afla problemele care sunt de rezolvat și să ne informăm cum se poziționează candidații în raport cu aceste probleme. Puterea se află în informare și în responsabilitate.

Cei care nu votează, nu se pot plânge de conducerea orașului, comunei sau țării. Cei care nu votează, nu pot strâmba din nas la politicile care îi afectează negativ pe ei, pe prietenii lor sau pe membrii familiei lor. După multe sacrificii – mă refer la vărsare de sânge și deces – am primit fiecare cetățean din țară dreptul de vot. Refuzul de a vota este o insultă la adresa celor care au participat în acele lupte și au fost dispuși să-și verse sângele lor astfel încât noi să putem avea o anumită formă de reprezentare egală.

În cele din urmă, sistemul politic din țara noastră nu este un panaceu de perfecțiune. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că există încă multe țări în care indivizilor li se dictează și nu le este acordată posibilitatea de a schimba situația lor socială și politică. Votul în țara noastră este un simbol a ceea ce suntem și ceea ce vrem. Votul tău este unul singur. Votul meu este unul singur. Dar împreună avem două, iar în cazul în care există mai multe persoane care simt la fel ca noi, putem avea tăria și vocea pentru a face schimbări în țara noastră. Votul este mai puternic decât mulți dintre noi și chiar și cei care ne-au dat dreptul la vot, realizează. Profită de această putere – votează!

AZI NU SE STA PE FACEBOOK AZI SE MERGE LA VOT

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

2 thoughts on “De ce votez?

 • Sunday, 02.11.2014, 14:27 at 14:27
  Permalink

  Sunt multi care zic ca nu merg la vot pentru ca nu are pe cine alege… Macar sa suporte pe cel mai bun dintre toti :/

  Reply
  • Monday, 03.11.2014, 15:24 at 15:24
   Permalink

   Ar fi ideal. Să își facă o opinie și să o susțină. Pe baza propriilor valori și principii.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.