România are nevoie de magie

De fiecare dată când mă întorc în țară după o excursie sau un eveniment internațional mă minunez de starea de depresie generală din România. Toată lumea e parcă convisă că trăiește în cel mai rău loc din univers. Se plimbă pe stradă grăbiți cu ochii în asfalt, nu cumva să intre cineva în vorbă cu ei. Știrile care vorbesc doar de crime, jafuri și corupție au transformat populația într-o armată de zombie depresivi și frustrați.

Mă refer aici în general. La marea moritate a populației. Nu la cei 4 milioane care au cont pe Facebook și mai află și alte fețe ale realității. Mă refer la oamenii fără acces la internet, fără smartphnone-uri, care lucrează toată ziua pe bani de nimic și pentru care televizorul e singura optițiune de deconectare de la realitate. Ca norocu’ că mai apare câte un show ca Dansez pentru Tine sau Românii au Talent care să ofere și altceva decât știri macabre. Aceste show-uri au reușit să redea o oarecare speranță oamenilor, o nouă perspectivă asupra lucrurilor: există oameni talentați și care chiar vor să facă ceva pentru ceilalți.

Suntem pe drumul cel bun, avem exemple că se întâmplă lucruri bune și în România (pe LumeBună, RomâniaPozitivă, sau Blogunteer), mai trebuie doar să începem să credem că putem și noi face așa ceva.

Momentan, cel mai mare potențial de a face lumea să creadă, de a reda speranța pentru marea majoritare este Cristian Gog. Mentalismul ca artă, trebuie să transpună spectatorul, să-l ducă în punctul în care întrebarea: “Este real?” să dispară din minte. În acel moment, apare convingerea că a fost martor la ceva unic, inexplicabil și extraordinar. Așa își descrie Cristian arta. Și exact asta au nevoie românii: să nu se mai întrebe dacă e real, dacă se poate, și să înceapă să facă.

Dar pentru asta mai avem un pas de făcut: să îl ajutăm pe Cristian Gog să câștige. Trimiteți un SMS cu textul GOG la 1276 până pe 11 Mai. Și puteți da de veste la toți prietenii voștri cu o poză de profil pe Facebook sau Twitter sau un banner pe blog din variantele de mai jos.

România are nevoie de speranță! România are nevoie de magie! România are nevoie de Cristian Gog! Trimite GOG la 1276!

обслуживание сайтов яндексвопросы для спрашивай ру девушке и ответыскачать бесплатно взлом wifi на андроидзайм у частных лиц воронежcasino oyunlar? oynabirthday party caricaturistсафари тур в африку стоимостькак получить кредит должникуафриканское сафари диегосезон отдыха в маенедорогие туры в мае 2015from english to russian translationсубсидии на оплату коммунальных услуггреция в октябре путевки ценыcaricatures onlineинтернет продвижениепроекты таун хаусовсимптомы пиелонефрита хроническогодикая природа африки львыvinyl car roof coverтуры в танзанию из киевавнешняя MMS-камерарулетка ру онлайн

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

4 thoughts on “România are nevoie de magie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.