Bărbați vs. Femei: vorbitul

- Darling, how should I dress today? - - FastDacă nu ați avut discuții despre culori cu partenerul/partenera, sigur ați avut discuții care au pornit de la anumite cuvinte sau expresii. În principal, cineva a înțeles greșit ce voia să zică celălalt. Un răspuns greșit la o simplă întrebare – “Dragă, mă fac blugii ăștia să par grasă?” – poate porni un adevărat război. 😛

Toate acestea țin doar de modul diferit de exprimare pe care femeile le au față de bărbați.

Bărbații vorbesc despre fapte iar singurul motiv pentru care pun o întrebare sau împărtășesc ceva cu cineva este speranța că acea persoană le va putea da o soluție. Femeile vorbesc despre sentimente iar scopul este de a se apropia de interlocutor. Dar bărbații și femeiile nu doar vorbesc diferit, ci și ascultă în moduri diferite. Am pregătit o scurtă compilație cu Mark Gungor și Allan Pease care sper să vă lămurească despre modul diferit în care vorbesc și ascultă femeile și bărbații:

Author:

Inginer, blogger, trainer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitatea sa, Bogdan Pater este un entuziast cercetaș dedicat trup și suflet ideii de a schimba lumea în care trăiește într-una mai bună. În ultimii șapte ani, Bogdan a fost implicat în campanii de comunicare online pentru evenimente, companii și ONG-uri.

7 Comments

 1. Bogdan Pater on 25 June 2011

  Cum se exprimă bărbații și femeile? Care sunt diferențele? http://www.bogdanpater.ro/life/barbati-vs-femei-vorbitul

  Reply
 2. Alin on 27 June 2011

  Daca gasiti, urmariti toata prezentarea lui Mark Gungor.
  Ceva ce mi-a placut: Mark Gungor – Bonus Points (Keeping Score in Relationships)

  Reply
  • BogdiP on 28 June 2011

   Hehe. Am tot seminarul lui Gungor. Va veni incet incet pe blog. :)
   Mersi oricum de sugestie.

   Reply
 3. […] Bărbați vs. Femei: vorbitul […]

  Reply
 4. Sophiestricata on 28 June 2011

  Discuţiile despre culori sunt mai simplu de explicat: noi, femeile, avem mai multe celule receptoare de culoare decât voi. Bănuiesc că asta ne ajuta acum câteva mii de ani să deosebim plantele pe care le culegeam în timp ce voi eraţi la vânătoare. :))

  Reply
  • BogdiP on 28 June 2011

   Razi tu, razi. Dar ai dreptate. Vine in curand un film care detaliaza ce zici tu acolo… :)

   Reply
 5. […] Bărbații rezolvă probleme, femeile împărtășesc emoții Am povestit aici despre modul în care vorbesc cele două sexe. Idea pe scurt este că bărbații comunică […]

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.