Cabine stradale de reîncărcare electrică

Cea mai tare idee ever: cabine stradale de reîncărcare electrică. Ideea am preluat-o de la Pepsi Refresh dar am și adaptat-o puțin. 😛 Pe scurt, ideea constă în recondiționarea vechilor cabine telefonice ale Romtelecom și transformarea lor în centre de reîncărcare pe bază de energie solară:
În interiorul acestor cabine vei găsi: prize, cabluri de reîncărcare pentru: diferite modele de telefoane mobile, laptop-uri, aparate foto, GPS-uri. S-ar putea amenaja astfel de cabine în zonele centrale ale orașului sau în parcuri și ar permite plata cu cardul sau cu fise. Ceva simbolic în jurul a 10 RON ora sau 1 leu pentru 5 minute de curent. La expirarea timpului se oprește alimentarea cu curent și se așteaptă o nouă plată. Așa s-ar oferi și un serviciu genial pentru lume și s-ar mai strânge și niște bani la bugetul local.

Tu ai plăti să îți încarci telefonul sau laptopul?

Author:

Inginer, blogger, trainer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitatea sa, Bogdan Pater este un entuziast cercetaș dedicat trup și suflet ideii de a schimba lumea în care trăiește într-una mai bună. În ultimii șapte ani, Bogdan a fost implicat în campanii de comunicare online pentru evenimente, companii și ONG-uri.

5 Comments

 1. Cezar I Mocanu on 7 November 2011

  Ideea pare interesantă… nu ştiu cam cât ar funcţiona. Prefer totuşi să-mi încarc în maşină sculele dacă tot plec de acasă cu ele descărcate!

  Reply
  • Bogdan Pater on 7 November 2011

   Hehe. Tu esti unul dintre fericitii care au masina. :P
   Ma gandesc la studentii si eleviii fara masini. Care intre doua cursuri ar merge intr-un parc sau pe undeva sa se dea pe net. Si ar prinde bine asa ceva.
   Sau la turisti.

   Reply
 2. 8 noiembrie 2011 on 8 November 2011

  […] scrie despre Cabine stradale de reîncărcare electrică o idee geniala preluata (dupa cum marturiseste chiar el) de la Pepsi […]

  Reply
 3. Patrat on 9 November 2011

  Ciudata ideea, dar posibil sa functioneze… nu stiu. Dar 10 lei pe ora? De 10 lei mergi in orice local si stai la o cafea si iti si incarci telefonul/laptopul.

  Reply
  • Bogdan Pater on 9 November 2011

   Poate nu vrei sa mirosi a fum de tigara sau a mancare. Sau esti intr-un parc. Plus ca nu multe localuri au prize la indemana. Si pretul e total random acolo.
   Eu folosesc localurile pentru reincarcare, dar as prefera cabinele astea daca nu as sti unde sa merg. Sau niste scaune speciale de reincarcare in metrou/bus/tramvai…

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.