The Hobbit: film vs. carte

Eu tot timpul am zis că prefer filmul decât cartea. Și toată lumea care aude treaba asa îmi cam sare în cap. Ba că nu sunt toate detaliile în film, ba că e mult mai mișto să ții o carte în mână, sau tot felu’ de argumente.

Trecând peste faptul că adorm înainte să trec de prima pagină în versiunea printată, oricâtă imaginație bogată ai avea, tot nu poți face dintr-un text așa ceva:

Una e să citești despre doi giganți de piartă care se bat, și alta e să îi vezi filmați de Peter Jackson. Una e să citești ‘[Gandalf pokes the Great Goblin in the eye with his stick, then cuts straight through its large belly with his sword] Yep, that’ll do it.‘, și alta e să vezi expresia tâmpă de pe fața goblinului ăla. Una e să citești de un dragon și alta e să îi vezi ochiul pe ecran, mai mare decât tine. Una e să citești cu adună dwarfii masa, și alta e să vezi farfuriile alea zburând peste tot într-un haos controlat perfect. Și exemplele pot continua.

După cum v-ați dat seama, am fost aseară la Hobbit. Ei bine, filmul a fost tot ceea ce îmi imaginasem că va fi încă de când am aflat că se va face, și chiar mult peste ce îmi imaginasem. N-a avut momente moarte – de fiecare dată când credeai că vei avea 15 minute în care să stai liniștit în scaun, se întâmpla ceva, cadrele, peisajele, decorurile sunt excelente, exact cum ne-a obișnuit Peter Jackson și în LOTR, coloana sonoră e fenomenală – de la primele acorduri îți ciulești urechile să absorbi fiecare notă iar scenariul este foarte bine scris – se alternează faze amuzante, cu faze dramatice, cu lupte, cu peisaje, totul echilibrat perfect.

În caz că nu v-ați prins, vă foarte recomand să vedeți filmul ăsta. E poate cel mai bun film dintr-un an care se laudă cu Skyfall, Dark Night, Avengers și Cloud Atlas. Iar asta zice multe. Abia aștept să văd și următoatele 2 părți. Iar apoi să le pun cap la cap cu cele 3 filme LOTR și să mă uit la toată povestea cap-coadă…

проверить сайт по запросамвзлом почты gmail программакак сделать взлом в контактекак оформить кредит на открытие бизнесаbedava casino slot makinalar?picnic sketchкипр отдых в мае 2015путевки май 2015 греци¤получить кредит наличными с плохой кредитной историейотдых в тайланде май 2015заявление на получение займараскрутка в социальных сетях киевпутевка на кипр в октябре 2015разработка androidсковорода керамическая ценасколько стоит продвинуть сайтдома под ключ ульяновск ценыконьюктивит лечение у ребенкаles vibromasseurs xxlуголовный кодекс украинакупить сумку украинаЕгерь-54 EG-54.04DM24option

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

5 thoughts on “The Hobbit: film vs. carte

 • Friday, 21.12.2012, 20:36 at 20:36
  Permalink

  Astept sa treaca nebunia de la premiera, vreau sa il urmaresc in liniste :)

  Reply
 • Saturday, 22.12.2012, 1:36 at 01:36
  Permalink

  Eu cred ca nu se compara filmele cu cartea. A good year este un exemplu bun.Dupa ce am citit cartea aproape ca nu am putut sa ma uit la film pana la sfarsit. Zorba Grecul este altul. Am citit toate cartile lui Tolkien si sunt mult mai multe personaje si intamplari interesante in carti. La cat de bine sunt descrise personajele si istoria iti poti creea propria imagine a lor. Filmele vin ca o completare. Numai ca Jackson a modificat putin povestea si a renuntat la personaje importante precum Glorfindel . Au si ele parti care sunt mai reusite decat in carte. Asa cum zicea Jon Stewart: The book it’s like a movie you can direct in your own head. Filmele LOTR si Hobbitul imi plac mult. Mi-ar fi placut si mai mult daca nu citeam cartile. Hobbitul a fost mai comercial putin. Fraza ” si asa a fost inventat golful” este un exemplu bun :)

  Reply
  • Sunday, 23.12.2012, 6:19 at 06:19
   Permalink

   Păi dacă tu poți să le regizezi în cap ar trebui să te apuci de scris. Sau de regizat. 😀
   Eu nu am nici o variantă să îmi imaginez muzica aia mai bine decât a ieșit în filme…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.