5 sfaturi pentru networking

Întâlnirile offline sunt foarte importante. Mai ales pentru cei care lucrează în online. Pentru că majoritatea ideilor faine nu au apărut pe chat, ci la o bere și o glumă în offline. Și cum se apropie primul eveniment din seria celor mai simpatice ocazii de socializare pentru oamenii din online, Social Media Summit, am zis să scriu câteva sfaturi care mi-ar fi prins și mie bine pe la primele ediții.

sms

Ia cărți de vizită.
Nu știi niciodată cui va trebui să îi lași datele de contact. Și cel mai simplu e să ai o carte de vizită la îndemână. Țin minte că au prins foarte bine cărțile de vizită în stil Facebook. Am scris aici, mai detaliat despre ele.

Fă prima mișcare.
Mie încă nu îmi iese de fiecare dată faza asta. Mai ales în cercuri în care nu sunt obișnuit. Dar e foarte important să fii deschis și să abordezi lumea. Majoritatea oamenilor intră în sală, dacă văd o cunoștință merg la ea iar dacă nu, stau jos undeva și caută din priviri o persoană cunoscută ca să nu fie ‘persoana aia ciudată care stă singură în sală’. Deci vor aprecia șansa de a povesti cu cineva.

Pune întrebări.
Oamenilor le place să vorbească despre ei. Și de obicei se simt mai comfortabil răspunzând la întrebări dacât să aleagă ei un subiect de conversație. Întrebări generice, despre pasiunea pentru online, vechimea în blogosferă, cea mai mișto campanie, sunt perfecte pentru început.

Ajută lumea.
Networking-ul nu înseamnă doar să iei cât mai mult posibil. E important să și oferi. Ajută lumea, introdu-i oamenilor mai importanți. Asta le va arăta oamenilor că îți pasă. networkingul ar trebui să fie o relație benefică pentru ambele părți.

Zâmbește.
Dacă intri prima dată la un eveniment la care participă mulți oameni pe care nu îi cunoști, sau mai grav, îi admiri, e foarte important să nu pari emoționat sau crispat. Nimeni nu vrea să intre într-o conversație cu persoana ciudată cu capul în pământ. Un zâmbet te ajută să fii observat.

Ei bine, acum ești pregătit să participi la eveniment. Și oricum, un Social Media Summit e diferit. E plin de oameni faini care povestesc despre sau plănuiesc evenimente și mai faine. Deci e imposibil să nu te integrezi.

Pe 19 februarie 2014, la ediția din București, vei afla în exclusivitate rezultatele studiului Zelist “Interacțiune cu minus”, referitor la interacțiunea paginilor de brand din România, vei descoperi “Cu ce bloggeri lucrează companiile”, un studiu Biz powered by Enel și te vei informa despre ultimele tendințe în blogging și videoblogging. Programul în găsești aici. Enjoy!оптимизация сайта интернет рекламаskachat vzlom odnoklassniki besplatno 2014программа для взлома паролей скачать бесплатноузнать расчетный счет организации онлайнmerit royal girneальпийская горка заказатьденьги в долг бизнес идеянациональные парки африки altezza travelальфа банк кредит по картепл¤жный отдых на майские праздникиденьги в долг частное лицо нижний новгородKolkata escortsукраина тур харьковновая сковородаrussian english google translateрадиатор отопления купить”деревянный дом перекрытияdeta apпродвижение сайтовпродвижение сайта за рубежомкопирайтинг услуги

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.