Sugestie pentru BCR

BCR începe să îmi placă tot mai mult pe zi ce trece. După campania #refinanțare (despre care am mai scris aici și aici), au lansat recent și campania “Voluntar BCR” – o platformă informatică internă, care îi va ajuta pe cei peste 8.000 de angajați ai BCR să fie la curent și să se implice mai usor în proiectele de voluntariat ale ONG-urilor din toată țara.

Cum se pot combina cele două? Foarte simplu – la RoJAM 2011, a 5-a Jamboree Națională a Cercetașilor României. Tema principală a Jamboreei este dezvoltarea durabilă și în consecință vor fi multe workshop-uri și activități pe teme sociale, ecologice și economice. Detalii despre programul RoJAM sunt pe site-ul evenimentului www.rojam.ro deci nu am să insit acum…

Vreau însă să evidențiez oportunitatea care o văd pentru BCR. La Jamboree vor fi prezenți peste 900 de copii și tineri și peste 200 de adulți. Asta înseamnă un posibil target de câteva mii de oameni (punând la socoteală părinți și prieteni ai celor prezenți). Și toți acești posibili clienți pot fi atinși de angajați ai BCR care ar veni ca voluntari în Staff-ul evenimentului să realizeze 2-3 activități pe partea economică.

Reprezentanții BCR ar putea educa viitorii clienți despre ce înseamnă și ce presupune un credit, o refinanțare sau o dobândă. Cum să apeleze la toate acestea cu cap, în așa fel încât să iasă toată lumea în câștig – să nu ajungă în situația de a nu mai putea plăti ratele. Și se poate intra și în detalii pentru cei mari: pe câți ani e mai bine să fie creditul, pe ce sumă – mai mare sau mai mică sau în ce monedă? Se poate chiar vorbi despre taxele ascunse în toată povestea cu creditele și refinanțările: costuri de transfer, comisioane, taxe, etc. Eventual se pot face câteva simulări sau studii de caz.

Și toate acestea timp de 10 zile în care angajații BCR s-ar distra de minune, ar contribui la educația a 1000 de copii și tineri și la dezvoltarea durabilă a României și ar câștiga experiență în noi domenii și situații.

În final, am o întrebare pentru cercetași: ați participa la un atelier despre economie, banking și dezvoltare economică susținut de voluntari ai BCR? Eu sigur aș participa…

The recession is a test of companies’ commitments to doing good.” The Economist, 14 May 2009

google индексирование сайтаwireshark portable 64 bitзайти в одноклассники через анонимайзер зеркало бесплатновзять кредит под малый бизнесcasino oyunupr продвижение бренда университетатуры греци¤ май 2015как взять кредит под залог имуществатур отдых в танзаниисафари тур танзани¤танзании автомобильные сафарибесплатная раскрутка сайта в googleпутевки в турцию из харьковаиталия швейцария экскурсионный турюридическая компания городрадиаторыпанели для строительства домовожоги второй степениразработкой логотипа занимаетсяonline reputation management reviewsчехол Buickcontour camera 2климат контроль

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

11 thoughts on “Sugestie pentru BCR

 • Pingback: Sugestie pentru BCR | Șmen.ro

 • Tuesday, 28.06.2011, 23:39 at 23:39
  Permalink

  Va fi interesant de vazut in ce masura vor reusi cei de la BCR sa implice si sa atraga cercetasii, dar cred ca va fi un adevarat succes, mai ales daca se vor face simulari sau poate si cateva dezbateri.

  Reply
  • Tuesday, 28.06.2011, 23:42 at 23:42
   Permalink

   Daca se materializeaza colaborarea, oamenii de la Metode Educative vor ajuta BCR-ul sa modeleze activitatea pe profilul participantilor la RoJAM. :)

   Reply
 • Tuesday, 28.06.2011, 23:44 at 23:44
  Permalink

  Then, thumbs up!

  Reply
 • Wednesday, 29.06.2011, 10:44 at 10:44
  Permalink

  Felicitari pentru idee! Daca se concretizeaza, ambele parti implicate, cercetasi si angajatii BCR, vor iesi in castig.
  Succes!

  Reply
 • Wednesday, 29.06.2011, 14:24 at 14:24
  Permalink

  Suna interesant….eu as merge de curiozitate :D

  Reply
 • Thursday, 30.06.2011, 0:48 at 00:48
  Permalink

  Ar fi curios de urmarit genul asta de workshop, am mai participat la unul pe drepturile omului si cu toate ca am fi crezut ca o sa ma plictisesc, din contra a fost chiar interesant

  Reply
  • Thursday, 30.06.2011, 0:57 at 00:57
   Permalink

   Lux… Da’ ce ati facut la drepturile omului? Acum sunt eu curios…

   Reply
 • Pingback: #refinantare la final | B. P.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.