O cană de fericire pentru un laborator de viitor

Proiectul O Cană de Fericire revine, cu a 12-a ediție, pe strada Republicii, lângă Grupul statuar al poeților maghiari Holnaposok (vis-a-vis de DM-ul de pe Republicii), în următoarele 2 weekend-uri: 18 – 20 și 25 – 27 decembrie!

Evenimentul, iniţiat în anul 2009 de către o echipă de voluntari rotaractieni, a devenit o tradiție în peisajul orădean, reușind anual să identifice și să susțină grupuri defavorizate din comunitatea bihoreană, axându-se cu preponderență pe copii, demonstrând puterea şi dorinţa de implicare a comunităţii orădene în susţinerea cauzelor caritabile. Sub deviza „împreună suntem mai puternici”, de-a lungul a 12 ani, membrii clubului Rotaract au reușit să ajute nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu nevoi diferite.

Anul acesta, proiectul își dorește să continue dezvoltarea durabilă a tinerei comunități orădene, pe care am început-o în 2018. Conștienți fiind de lacunele sistemului educațional, ne dorim să sprijim viitorul societății prin facilitarea accesului elevilor și studenților la un mediu eficient și echitabil de învățământ. Așadar, marea încercare a zilelor noastre este ca educația să devină interactivă și ca elevii să învețe și practic, nu doar în teorie. Ne-am dori ca orele de biologie, chimie, fizică, informatică sau altă specialitate să se desfășoare în condiții excelente, iar profesorul să aibă la îndemână toate materialele necesare și să predea într-un mediu propice învățării. Scopul principal al proiectului anul acesta este de a face posibil visul unor liceeni și de a aduce un laborator din liceul lor în secolul XXI!


Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial – https://rotaractcluboradea.ro/ – unde veți găsi o sumedenie de lucruri interesante, de la cănile preferate, la tricouri, hoodies sau chiar măști personalizate.

Bogdan Pater

Inginer, blogger, trainer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitatea sa, Bogdan Pater este un entuziast cercetaș dedicat trup și suflet ideii de a schimba lumea în care trăiește într-una mai bună. În ultimii șapte ani, Bogdan a fost implicat în campanii de comunicare online pentru evenimente, companii și ONG-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.