Mai știm zâmbi?

Acum aproape 2 ani participam la un curs de comunicare și NLP ținut de Radu Seuche și Ioana Francu. Ei îi ziceau Seducție. Cursul în sine cuprindea elemente de limbaj non-verbal, tehnici de programare neuro-lingvistică (NLP), tehnici de control a primei impresii și comunicare în general.

Unul din ‘tool’-urile din curs se referea la cum să îți revii când ești supărat. O soluție extrem de simplă și eficientă. Mergi la o plimbare și zâmbești tuturor oamenilor de pe stradă. Când aceștia îți vor zâmbi înapoi te vei simți mai bine. Și cu cât îți vor zâmbi înapoi mai mulți oameni cu atât mai mult îți va trece supărarea. Chiar dacă tu știi că ei zâmbesc doar pentru că tu i-ai provocat.

Ei bine, noi nu prea am crezut că treaba asta funcționează. Așa că, am mers să testăm. La final, statistica zicea că din 10 oameni la care le-am zâmbit, 5 nici măcar nu făceau eye-contact, 3 nu zâmbeau înapoi și doar 2 returnau zâmbetul. Dar tot te încărca pozitiv.

Cam așa de mult înseamnă un zâmbet. Chiar și una din 10 persoane poate înveseli lumea din jur cu un simplu zâmbet. 🙂

Pe același sistem, Colgate România a creat o aplicație pe Facebook, unde lumea poate încărca zâmbete iar pentru fiecare zâmbet vor dona câte un produs către Crucea Roșie. Zâmbetele se încarcă sub formă de poze iar numărul pozelor încărcate va fi contorizat de un Zâmbet-o-Metru, cu scopul de a aduna 100.000 de zâmbete.

Deci? Ia să vedem, mai știm zâmbi?

P.S.: Până acum i-am văzut zâmbind pe Alina de la TVDeCe, pe Sabina, pe Elena, pe Chinezu, pe Victor, pe Make și pe Radu. 🙂

реклама в поискеанонимайзер одноклассники бесплатно входвзлом почты майл ру онлайнденьги в долг или под процентыcasino oyunlari oyna bedavaинтернет для продвижения бренд и трендденьги в долг в арзамасе срочногде взять денег в долг под процентысафари африка украина заказать турбанк михайловский кредитный калькуляторденьги в долг частное лицо нижний новгородмагазин кухонной посудаыдержатели для бумагиаксессуары для кухни в икеадизайн душевых комнат фоторадиаторы дизайнерскиепроекты домов в краснодарелечение сальных железiphone 6 cases and coverseo сайтыустановка деревянных оконсео продвижение самостоятельнокисть для консилера

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.