European CSR Lessons

Poate ați văzut deja bannerul pe blog dar în caz că nu, vă zic eu: sunt blogger oficial al conferinței European CSR Lessons: un eveniment organizat pe 15 – 16 mai, de ResponabilitateSocială.ro unde manageri români și străini din companii internaționale prezintă proiecte de responsabilitate socială, inclusiv pe teme de mediu.

Cum Comisia Europeana a luat hotărârea de a stimula practicile de CSR în țările membre, European CSR Lessons reprezintă pentru companiile din România o sursă extraordinară de inspirație și exemple de bune practici. Evenimentul se va desfășura în World Trade Center (mai exact la Hotel Pullman București, în sala New York) și va avea o audiență de aproximativ 250 de persoane (decidenți din companii, profesioniști din agenții, lideri de opinie și reprezentanți ai societății civile). Programul complet îl puteți găsi aici iar înscrierile se fac aici.

Pe site am găsit câteva motive pentru care ar trebui să participi la eveniment:
• Vei afla exemple de proiecte de CSR excepționale, despre care nu ți-ai fi imaginat că se întamplă în Europa.
• Vei înțelege mai bine importanța inițiativelor de CSR pentru dezvoltarea socială și economică a României.
• Vei participa la un dialog care-ți va permite să faci o comparație corectă între domeniul CSR din țara noastră și situația din restul Europei.
• Vei discuta cu profesioniștii care decid strategiile de CSR ale unor companii de top.
• Vei interacționa cu membri de seamă ai comunității de CSR, prezenți la cel mai influent eveniment al anului.

Mie mi-e clar că suntem mult în urma Europei la capitolul CSR și că aceste proiecte chiar pot face o diferență dar sunt curios care va fi părerea companiilor din România. Sper să fie una pro-CSR și să vedem cât mai multe proiecte în viitorul apropiat. Cu siguranță am să povestesc cu toată lumea cu care apuc despre cercetași și despre implicarea noastră în comunitate.

Am să scriu în fiecare zi un rezumat al discuțiilor și al studiilor de caz prezentate, dar și ofer posibilitatea cuiva să vină cu mine să urmărească evenimentul live. Am primit de la Corina o invitație în plus pe care o voi oferi în schimbul unei idei de proiect CSR.

Tot ce trebuie să faceți e să lăsați un comentariu cu ideea voastră de proiect prezentată succint, iar cea mai mișto idee va fi premiată cu o invitație la European CSR Lessons. Aștept comentariile până Duminică, 13 Mai, ora 20:00 iar Luni dimineața voi anunța câștigătorul. Spor la gândit!

контакты раскрутки веб сайтов ценыскачать взлом одноклассников 2014как взломать контакткак оформить кредитку приватбанкdel rio online casinopr компании в интернете юридическойафрика сафари туртаиланд путевки на май 2015 стоимостьдельта банк получить кредитную картуденьги в долг сегодня во владимиревозьму деньги в долг доска объявленийswedish englishюридическое обслуживаниепосуда сайт185 статья украиныкакие лучше радиаторы отопленияsip панель купитьдельта элис отзывыкакую сковороду выбрать отзывынеоблагаемый налогами минимум в украинекупить путевку ценыэкстрим камерымужские ремни брендовые

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

5 thoughts on “European CSR Lessons

 • Sunday, 13.05.2012, 13:07 at 13:07
  Permalink

  Salut Bogdan,

  Ne pregatim sa sarbatorim in 2013 Centenarul Cercetasiei – 100 ani de la infiintarea Cercetasiei in Romania. Acest an jubiliar il vom marca cu peste 100 de proiecte in comunitate, fiecare cercetas realizand peste 100 de ore de voluntariat in domeniile ecologic, social, artistic, spiritual, prin care vom dezvolta comunitatile locale din peste 30 de localitati. Apoi, in vara, ne vom intalni sa prezentam activitatile noastre comunitatii, in 7 tabere regionale, si 1 tabara nationala. Dorim ca toate aceste proiecte de implicare in comunitate sa fie facute in parteneriat cu companii si cu angajatii lor, tocmai pentru a contribui impreuna la dezvoltarea zonei in care aceste companii activeaza. Este cu atat mai relevant ca membrii comunitatii sa perceapa o companie nu numai pe baza produselor pe care le ofera, dar si pe baza diferentei pe care si oamenii si produsele o fac in beneficiul comunitatii.

  Reply
 • Thursday, 17.05.2012, 13:11 at 13:11
  Permalink

  Arena Mieilor ar putea constitui un proiect fain de CSR… Da mai departe daca esti de acord. Thanks!

  Reply
 • Friday, 18.05.2012, 8:28 at 08:28
  Permalink

  Tinand cont de specificul proiectului (strangere de fonduri, administrare conturi etc), o Banca ar fi partenerul ideal deoarece se poate implica mai mult decat financiar. BCR si Raiffeisen sunt cele mai active pe domeniul CSR, asa ca acestea sunt primele 2 optiuni.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.