Lobby&Advocacy

Saptamana trecuta am fost la participat la un curs pe tema Lobby&Advocacy. Scurta si poate nerelevanta mea experienta in domeniu(obtinerea de sprijin in organizarea Festivalului Luminii) m-a facut curios despre acest domeniu, medical iar acum dupa curs sunt convins ca mi-ar place sa fac asa ceva in viitor.

Cursul in sine a fost informativ, mind parctic si plin de surprize. De la zapada care m-a intampinat in gara la sosirea in Predeal, la oamenii cunoscuti de care am dat acolo(o fosta colega de liceu si doi fosti colegi de la cercetasi).

Impartiti pe patru echipe participantii au invatat despre aceste fenomene punandu-le in practica. Astfel, fiecare echipa a gandit o campanie de advocacy pentru cate o cauza: Introducerea in scoli a unui curs pilot de cetatenie activa, Recunoasterea educatiei non-formale, Implementarea unui cod de maniere la adresa minoritatilor in scoli Implementarea unui cod de toleranta/ghid de practici pozitive pentru educatia copiilor romi in scoli si Facilitarea angajarii persoanelor cu dizabilitati. Echipa mea a avut prima dintre temele amintite anterior.

Mi-a placut faptul ca am reusit sa ramanem cu picioarele pe pamant si tot ce am gandit sa facem in campanie a fost fezabil si chiar cred ca s-ar putea face. Ar presupune realizarea unei curicule, un an de curs pilot in clasele a 9-a in parteneriat cu MECI urmat de introducerea ca materie obligatorie. Ar presupune multa munca, dar e posibil…

…acuma ramane sa vad daca am cum folosi ce am invatat si in ONCR. Poze si alte detalii(cum s-a desfasurat fiecare zi) se gasesc aici.

Share/Save/Bookmark

??????? ????????????? wireshark ?? ?????????? ???????? ??? ??? ???? ? ????????????????? ????? ??? ??????? ? ??????poker casino???????????? ?????????????? ?????? ???? ? ???????????? ????? ?????? ?? ??????????? ??¤?? ?? ???????????????????????? ??? ?????????? ? ???? ??????????????? ?????? ? ??????????? ?????????? ??????? ??????? ??????? ??????? 2015??????? ??????? ?? ??????? ?? ?????translate sweden to spanish???? ???????????????? ????????? ? ??????????? ??? ? ????????????????? ??????what is search engine optimization and how does it work????? ???? ???????????? ???? ?? ???????????????? ????????? ?????

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.