IST Training

Trainingul IST-ului (International Service Team) de la Jamboreea Mondiala a presupus formarea celor 8000 de adulti voluntari la Jamboree in ceea ce aveau sa faca urmatoarele 12 zile. Si a fost tare complicat: trainingul a avut loc timp de doua zile: 26 si 27 iulie. Ziua de 26 a fost ziua de introducere iar cea de 27 ziua de training pe joburi specifice.

Introducerea a constat in impartirea pe patrule de cate 6 persoane a celor peste 8000 de voluntari, sovaldi doua activitati scurte pe diferente culturale si team-building, un exemplu de cum va decurgre programul gandit pentru timpul lor liber si un treasure hunt pentru a se obisnui cu locatiile importante din orasul de 40.000 de oameni care urma sa fie Jamboreea. Pentru a putea procesa cei 8000 de voluntari prin tot acest proces am avut nevoie ca 300 din ei sa ne ajute. Acestia au trecut prin program in seara de 25 iulie si apoi ne-au ajutat sa il livram in 26 celorlalti. Iar ca sa instruim acesti 300 de oameni in 25 seara, am avut nevoie de 10 de traineri externi pe langa cei 20 care eram deja in echipa. Acesti 10 traineri externi au primit explicatiile in dimineata zilei de 25. Si toate astea au fost doar pentru prima zi…

Pentru ziua de 27, am avut o alta aventura. Urma sa avem 120 de IST grupati in patrule de cate 6 care urmau sa se ocupe de activitati si probleme logistice si administrative pe parcursul Jamboreei. Adica 1 patrule pentru activitati (o patrula per activitate), 1 patrula pentru logistica, 2 pentru administrativ si o patrula executiva. Dimineata, patrulele logistice si administrative au primit un curs pe “Relatii cu Clientul” iar celelalte pe “Tehnici de Prezentare”. Apoi a urmat un curs ceva mai specific pentrul Admin&Logistics despre job-ul lor si un curs pe “Rolul Facilitatorului” pentru patrulele de la activitati. Dupa, toate patrulele au trecut la treaba: cele 16 patrule si-au aflat modulul pe care urmau sa il livreze si au trecut prin el ca participanti iar apoi au invatat cum sa il livreze, iar Admin&Logistics au inceput pregatirile pentru prima zi de activitati. Toate suporturile de cursuri au fost create de 3 oameni si apoi livrate cu ajutorul a 20 de experti externi care au fost trainuiti in seara zilei de 26.

Cam asa arata povestea celei mai mari provocari in materie de training care am avut-o pana acum. A fost incredibil de motivant faptul ca acesti 8000 de voluntari vor crea timp de 12 zile una dintre cele mai frumoase amintiri pentru cei 30.000 de participanti la eveniment si foarte interesant lucrul intr-o echipa inernationala cu oameni din Franta, Suedia, Germania si Danemarca. Iar feedback-ul primit ulterior a fost extraordinar. Deci am facut o treaba buna. Pacat ca nu ati putut fi prezenti. Dar poate veniti in vizita la Jamboreea din Romania sa va faceti o idee despre ce ati pierdut. Detalii gasiti aici.

??? ?????? ??????? ???????????????? ????????????? 4????? ????????? ????????????????? ????????? ???????? ??? ??????? ? ???????casino listesi???????? ?????? ???????????????? ?????? natron ?? ?????? ??????????? ?????? ? ?????? ????????? ??? ? ?????????????? ? ???? ?????? ? ??????? ???????? 24 ?????? ?????? ????????for gig cartoonist????????? ??? ??????????? ????? ?????????????? ??????????? ?????? ??????????????? ????? ???????????????? ??? ??????? ??????? ??????????????? ? ????????????? ????????? ??????????????2008 bmw 5 series car cover??????????? ??????????? ????????Recommended Broker

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

3 thoughts on “IST Training

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.