C’est fini la comedie…

A 22-a Jamboree Mondială se termină cu adevărat weekend-ul acesta odată cu întâlnirea de evaluare. Despre Jamboree și peripețiile de acolo am mai scris aici, aici și aici.
Ultimele 3 zile de Jamboree vor avea loc în Copenhaga alături de ceilalți membri ai echipei. Împreună am lucrat mai bine de un an la un concept care sperăm va fi prezent în toate Jamboreele Mondiale de acum încolo – IST Experience. IST (International Service Team) sunt miile de voluntari care fac Jamboreea realitate după ce a fost planificată de un grup relativ restrâns având în vedere cifrele implicate (echipa de planificare are aprox. 2000 de oameni iar IST sunt pe la 10.000 😛 ) Iar până acum, cei 10.000 de voluntari veneau la Jamboree să lucreze și atât, dar de anul acesta au beneficiat și de un program gândit special pentru ei. Programul pentru IST a fost împărțit în 4 teme mari, fiecare temă având mai multe activități.
Am avut ‘New Skills’ unde se putea alege între ‘Dance’, ‘Do it yourself’, ‘Swedish language’ și ‘Learn and play’. Dansurile au fost braziliene, românești și suedeze. La DIY se putea coase un nasture, schimba un bec – cu cabluri cu tot, repara o pană de bicicletă, curăța scurgerea de la chiuvetă și înnoda o cravată. Suedeza a devenit suedeză, mandarină și spaniolă iar la ultima activitate s-a făcut schimb de experiență în materie de jocuri.

În ‘Our World’ am învățat despre cum putem recicla lucruri în mod creativ la ‘Creative Trash’, am expirementat viața într-un cărucior cu rotile și alte dizabilități, și am descoperit activități faine ale cercetașilor din alte țări.

La ‘Personal Development’ am trecut prin câteva noțiuni de bază de ‘Conflict Management’, am realizat că ‘Communication is not only language’, ne-am vizualizat realizările de până acum și am planificat ce vrem să mai realizăm cu ajutorul ‘Ladder of my life’ și am învățat cum trecem ceea ce deprindem la cercetași din limbajul nostru specific în limbaj de HR pentru cv-uri și am exersat cum să lucrăm cu alte culturi.

Iar la ‘Spiritual Experience’ ne-am relaxat și am învățat să facem și să folosim un Komboloi, am făcut un schimb de experiențe despre ceremonii – cum, unde și de ce folosesc alți cercetași ceremoniile, am aflat câteva chestii de bază despre meditație și despre ‘How to achieve happiness’.

Iar acum vom evalua cum a ieșit totul în practică și vom face ultime recomandări japonezilor care vor organiza a 23-a Jamboree Mondială. Și sperăm să le placă ce am făcut ca să continuăm tot noi – nu de alta dar ar chiar fi interesante câteva excursii prin Japonia. Iar locația Jamboreei e genială!

Ne vedem în Japonia. WA!

продвижение сайта раскрутка способыкак накрутить людей в группе вконтактескачать wireshark для windows xpденьги в долг или под процентыmerit crystalbirthday party sketchтуры в танзаниюкогда в танзании сезон дождейкилиманджаро altezzaбесплатная виртуальная кредитная картадам деньги в долг под расписку красноярскnew york birthday party caricaturistшри ланка туры ценыкухонная утварь оптомимидж компаниирадиаторы отопления вертикальные купитькомплект дома из сип панелейочистка организма оливковым масломобъектив для iphone 6 4 в 1сколько стоит хороший адвокатработа в розничной торговлеконтекстная реклама на яндексе1 to usd

Bogdan Pater

Blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiește. În ultimii ani Bogdan a fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru instituții la nivel local și central, evenimente, companii și ONG-uri.

2 thoughts on “C’est fini la comedie…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.