Sâmbătă am mai adăugat un lucru pe lista de preparate care le stiu face: turtă dulce. 😀 Camelia Minișan a adus Atelierele Culinare în Queens la Oradea și cu ajutorul celor de la Boromir și A’ la Chef ne-a învățat să facem turte dulci. Și a fost tare amuzant.

Și chiar mai simplu decât mă așteptam. Se combină miere, unt, zahăr brun, făină de secară, scorțișoară, cacao și alte cele. Vă mai puteți juca cu tot felul de mirodenii. Eu aș fi curios de turtă dulce picantă.
După ce se răcește aluatul se taie în forme și se bagă la cuptor 10 minute. Rapid și delicios. Rețeta completă și instrucțiunile le puteți găsi aici.
Am făcut multe forme, am vrut chiar să fac câteva de pus în brad. Dar le-am mâncat pe toate. 😛 Cea mai mare realizare a fost un FOCA din turta dulce. E pe undeva prin pozele de la Camelia:
[…] pus în tavă. Ăilalți din jurul meu se distrau copios, Ioana era plină de făină de secară, Bogdi meșterea ca din bisturiu un Foca, iar Flavius își făcea blogul mai dulce. Vă imaginați dară, […]