2013 May 09

Cum (nu) funcționează regulamentele în România

Ca să înțelegeți despre ce urmează să vorbesc, probabil ar trebui să aruncați înainte un ochi aici. Să vedeți măgăria de la care a început toată povestea.

Ok, aia a trecut. S-a pierdut un meci. Aia nu e așa grav, adică se poate recupera.

Dar între timp s-a discutat despre suspendarea pe care trebuia să o primească ‘domnul‘ Burlacu. Cazul a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a Federației Române de Baschet iar comisia a decis o suspendare de 2 etape. Decizia este în conformitate cu art. 17.3 alin b. din Regulamentul de Disciplină pentru “… acte de violență la adresa adversarilor în timpul jocului…”. Articolul respectiv prevede între 1 și 3 etape de suspendare. Deci, teoretic, se mai putea face apel să se reducă la 1.

Acest lucru s-a și întâmplat. Dar într-un mod surprinzător.

În mod normal, puteam înțelege că membrii Comisiei de Apel cred că ar merita o decizie mai blândă. Deși eu aș fi dat cea mai drastică decizie, respectiv 3 etape. Dar să zicem, sunt ei mai mărinimoși decât mine. Și reduc de la 2 la 1 etapă suspendarea. Asta ar fi însemnat ca Burlacu să nu joace în meciul 3. Iar asta ar fi fost o ocazie bună pentru CSM să revină cu șanse de calificare în cazul unei victorii în meciul 3.

Dar ce să vezi, Comisia de Apel nu a reușit să se întrunească înainte de meciul 3. Așa că, suspendarea este suspendată. 😛 Până la urmă, după victoria Asesoft-ului de aseară, comisia de apel s-a pronunțat și l-a suspendat pentru meciul 4. Și cum ziceam, până aici, chiar dacă nu aprob cele întâmplate le pot înțelege. E vorba doar de un joc în limitele regulamentului. Pentru apel se specifică între 24 și 48 de ore. Au sărit peste 24 ca să poată juca meciul 3. Au fost mărinimoși și au dat doar o etapă. Ok.

Citind toate regulamentele de pe site-ul frbaschet, mi-a sărit în ochi un paragraf:

Art.20.Apelul.
O echipă poate contesta decizia luată de Comisia de Disciplină, depunând în 48 ore un memoriu scris în acest sens, la FRB și dovada plății taxei în valoare de 300 EUR.
Memoriul este judecat și soluționat de Comisia de Apel a Federației Române de Baschet.
În cadrul turneelor și fazelor Play/OFF/OUT, nu se admit contestații, iar decizia DELEGATULUI FRB este definitivă.

Practic decizia inițială, de 2 etape, nu putea fi atacată prin apel având în vedere că ne aflăm în playoff. Ei bine, în România regulamentele așa funcționează. În funcție de interese. Așa ceva am mai văzut doar în filmele cu proști…

маркетинговые исследования консалтингвзломать пользователя вконтакте бесплатновзлом сети wi fi androidденьги в долг ютел на телефонslot oyunlar? oynaportugese translationотзывы о турах танзани¤банк михайловский кредит онлайни экскурсии по танзаниипл¤жный отдых в начале ма¤сафари турыразместить рекламу в гуглелитой казанПМР нужна ли виза украинцамpolish online translationаксессуары радиаторовMototerra.com.ua обманраскрутка бренда в социальных сетяхmacbook air rubber case 11autozone car cover reviewтуры в африку отзывыавто колеса