2012 March 07

Oradea – Capitala Verde a României 2012

‘Fraților, am învins!’ Oradea este Capitala Verde a României pe 2012. Și nu oricum, ci cu fast: am luat premiul pe categoria de locuitori (învingând Timișoara, Cluj-Napoca sau Brașov), am luat premiul blogosferei cu 41 de articole pentru Oradea (față de 20 pentru Brașov) și am luat premiul cel mare: titlul de Capitala Verde a României, 2012. Premiile au fost primite de către doamna vice-primar Rozalia Biro:
Ce am câștigat și ce înseamnă asta? ‘Oraşul câştigător al campaniei “Capitala Verde a României” va putea folosi acest titlu pe tot parcursul anului 2012. Acest oraş va avea prioritate pentru dezvoltarea tuturor acţiunilor ulterioare desfăşurate de United Romanian Breweries Bereprod S.R.L. cu sprijinul Ministerului Mediului și Pădurilor.’ În plus, Oradea va fi nominalizată la titlul de Capitala Verde a Europei în 2015. Iar asta înseamnă, pe lângă faptul că ne putem mândri cu acest titlu, că avem de lucru: trebuie început și finalizat parcul de pe dealul Ciuperca, trebuie făcut ceva cu ideea de parc de lângă Lotus, trebuie încurajat transportul în comun și așa mai departe.
Dar până una alta, eu zic că suntem pe drumul cel bun. 😀 Așa că vreau să felicit echipa de la Primărie care a făcut o treabă genială cu Oradea, organizatorii galei și în special Corinei (care m-a invitat la eveniment) și tuturor celor care au votat pentru Oradea. Mulțumim!

Capitala Verde a României este un proiect derulat de Umbrela Verde (program al URBB – Tuborg România), în parteneriat cu Ministerul Mediului și Pădurilor.

продвижение сайтов недороговк анонимайзер бесплатно без ограниченийкак взломать вай фай сетьвзять кредит кредитной картойmerit lefkosafor gig caricature nyкратер нгоронгоро танзани¤онлайн заявка на кредитную карту приватбанкаотдых в испании в маеотдых в тайланде май 2015кратер нгоронгоро танзани¤translation to arabicразработка приложения для андроидстраховой адвокатпродвижение сайта по регионупродвижение автомобильного сайтатаунхаусы в питере готовыепеилонефритles masturbateurs manuelsпродвижение сайтовcar cover lock instructionsвидеорегистратор в москве10 best binary options brokers

Unde merg la facultate?

Pornind de la post-ul de ieri despre educație și de la campania pentru RIUF de la Blogal Initiative m-am gândit să fac un ghid practic despre cum îți alegi universitatea. Și nu mă refer ca specialitate (asta sper că știi deja 😛 ) ci ca locație.

După mine, principalul scop al facultății este să te învețe să te descurci singur. Să fii pe picioarele tale, să îți cumperi sau să îți faci singur mâncare, să îți gestionezi singur bugetul lunar și să rezolvi singur problemele care apar. Iar pentru asta cel mai bine e să mergi la facultate în alt oraș. Dacă cumva ai bifat deja cele de mai sus atunci poți sta și acasă la facultate.

În România opțiunile de facultate sunt cam limitate. În afară de cei 3 mamuți (Cluj, Timișoara și București) mai sunt vreo 2-3 opțiuni secundare și cam atât. Fiecare cu plusuri și minusuri.
Clujul: are locație bună – ai Padișul și Arieșeniul în zonă, poți fugi oricând la cătărat sau pe o pârtie. E un oraș frumos, plin cu oameni faini. Locul perfect pentru Medicină, dar nu numai. La Calculatoare există o variantă de predare în Engleză. Și îți poți lua o cafea în drum spre facultate de la Hopa. Dar stau ceva mai prost la capitolul trafic.
Timișoara: are complexul – cea mai tare invenție pentru un student. Să nu fii nevoit să traversezi orașul să te vezi cu un coleg, ci doar să mergi până în blocul vecin e genial. Universitate perfectă pentru Calculatoare, Electronică, Informatică altele de genul. Există parteneriate interesante cu SIEMENS, ALCATEL sau CISCO. Orașul nu e deloc înghesuit și destul de verde.
București: e capitala – sigur știi pe cineva aici, și cel mai probabil ai sanse să găsești multe job-uri când termini. E agitație, plin de câini și găsești loc de parcare doar în vise. Dar taxiul e ieftin.

Sau ai putea să mergi în străinătate. Înainte de facultate sigur nu are rost. Chiar dacă au mai puține ore și mai puține materii. La noi se încearcă proiecte gen Școala Altfel care pot face sistemul pre-universitar chiar plăcut. Să studiem și varianta asta – ce ar oferi?

Cel mai important ai avea ocazia să faci mai multă practică cu aparatură mai modernă. Și ai învăța să lucrezi în echipă. Pe scurt, după absolvire ai avea aptitudinile necersare pentru job. Dar mai există și componenta socială. Ai intra în contact cu oameni din alte țări, ai vedea alte puncte de vedere, ai întâlni noi moduri de lucru și ai lucra cu metode noi. Iar partea asta e genială. O poți obține și la noi dacă în timpul facultății activezi în organizații gen AIESEC sau ONCR, dar acolo e direct în școală și nu e opțional. Partea proastă e că ai cheltui mai mult pe cazare, masă și alte cele. Dar cei de acolo oferă mai multe burse ca noi, deci poate o scoți la capăt cumva.

Te-ai decis ce vrei să faci? Ei bine, nici nu voiam să iau eu decizia în locul tău. Pâna la urmă tu știi ce e mai bine pentru tine. Dar aș sugera să te informezi înainte pe 17-18 Martie la Sala Palatului în București, pe 20 Martie la CRAFT în Timișoara și pe 22 Martie la Hotel Unirea în Iași la RIUF. Romanian International University Fair este organizat de Grupul Educativa care merită un ‘like‘ pentru ceea ce fac. La RIUF te poți informa privind sursele de finanțare disponibile în diferitele țări prezente la târg, poți afla despre învățământul finanțat de stat din Danemarca sau Marea Britanie și oportunitățile din alte țări, dar și modurile de finanțare prezente în țară.

Deci? Unde mergi la facultate și de ce? Sau dacă ai făcut deja alegerea, sunt curios care au fost motivele – poate îi ajută pe cei care urmează să ia decizia asta…

продвижение бренда в интернетперехват трафика в локальной сетивзлом wi fi онлайн бесплатнодам деньги в долг под расписку петрозаводскgazino oyunlar?caricature partiesотдых в мае ценыбыстрый займ энгельсзаповедник килиманджарокилиманджаро категори¤ сложностивзять деньги в долг под залог квартирыhalloween parties in ny caricaturistиталия путевки цены отдыхработа в польше для украинцев харьковводяные полотенцесушители для ваннойдать объявление на авитофото деревянный домконьюктевит у детейполар домкак выбрать казан для костраcar cover security locking kitпродвижение услугикисточка для растушевки теней